Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stipanović: Iz utakmice u utakmicu sve smo bolji i bolji

Myles Hesson Shooting – GB Vs Bosnia & Herzegovina

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ulazi u završnu fazu priprema za nastup na evropskom prvenstvu. Iza bh. košarkaša je 26 dana priprema, a do početka Eurobasketa učestvovat će na još dva turnira, u Grčkoj i Hrvatskoj.

[pull_quote_right]Na Eurobasketuu selektor Duško Ivanović neće moći da računa na trojicu ključnih igrača, Mirzu Teletovića, Nihada Đedovića i Jusufa Nurkića[/pull_quote_right]

Centar bh. reprezentacije Andrija Stipanović navodi da je zadovoljan učinkom u dosadašnjem toku priprema.

– Na sredini smo priprema i mislim da možemo biti zadovoljni. Najvažnije da nema ozljeda. Iz utakmice u utakmicu smo sve bolji, neke greške ispravljamo. Mislim da još nismo ni na 50 posto mogućnosti i podizat ćemo formu u narednim utakmicama kako bismo na evropsko prvenstvo došli potpuno spremni i napravili što bolji rezultat – kazao je Stipanović.

Reprezentacija BiH u četvrtak putuje u Grčku gdje će nastupiti na turniru sa selekcijama domaćina, Češke i Rusije. Potom slijedi turnir u Zagrebu na kojem će igrati još selekcije Češke, Izraela i Hrvatske. Stipanović navodi da u svaku utakmicu, pa i prijateljsku, ulaze sa željom da pobijede, ali da im je u ovom trenutku najvažnije uigravanje tima.

– U svim utakmicama, naravno, želimo da pobijedimo, ali nam je važnije da pokušamo isprobati neke varijante. Svaka utakmica će nam pomoći da do prvenstva budemo što spremniji – naglasio je Stipanović.

Na Eurobasketuu selektor Duško Ivanović neće moći da računa na trojicu ključnih igrača, Mirzu Teletovića, Nihada Đedovića i Jusufa Nurkića, što će biti veliki hendikep. Stipanović smatra da će trojac nedostajati, ali da će ostali dati sve od sebe da se njihovo neigranje ne osjeti.

– Sigurno je da će nam nedostajati jer o njihovim kvalitetima je nepotrebno pričati. No, mi koji igramo dat ćemo sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat – kazao je Stipanović.