Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Belgijanci ostali bez napadača, no ne brine to mnogo Martineza

benteke

Roberto Martinez, selektor Belgije u meču pretposljednjeg kola kvalifikacija za SP u Rusiji protiv Bosne i Hercegovine neće moći računati na napadača Crystal Palacea, Christiana Bentekea.

Benteke je zadobio povredu ligamenata koljena, a procjene su da će morati pauzirati šest sedmica. Zbog toga propustit će četiri utakmice za Crystal Palace, te dvije za reprezentaciju Belgije u finišu ovih kvalifikacijama.

Belgijski napadač propustit će tri utakmice Premier lige protiv Chelseaja, Newcastlea i West Ham Uniteda, te jednu Carabao Cupa protiv Brystol Cityja. Također neće biti u konkurenciji za utakmice svoje reprezentacije protiv BiH i Kipra.

No, ozljeda Bentekea neće bitnije poremetiti situaciju kada je sastav Belgijanaca za meč protiv Zmajeva na Grbavici u pitanju, niti je vijest koja bi trebala radovati selektora Mehmeda Baždarevića.
Benteke je kod Martineza potpuno u drugom planu.

U ovim kvalifikacijama odigrao je tek 88 minuta, od čega 80 protiv Gibraltara prošle godine. Preostalih osam minuta Benteke je skupio protiv BiH u prvom kolu kvalifikacija, pri rezultatu 0:4 u korist Belgijanaca.