Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

neplanirane poteškoće

Hadžibegić: Nemam vremena da plačem, situacija je takva kakva jeste

Foto: Fena
Faruk Hadžibegić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je zbog problema i odgođenog leta za Lisabon večeras odradila trening na stadionu Grbavica.

Selektor Faruk Hadžibegić je prokomentarisao cjelokupnu situaciju.

“Nemam ni vremena da plačem. Situacija je takva kakva jeste, nije bilo planirano. Imamo situaciju da moramo da treniramo, ali u nekim drugim uslovima, ali šta je tu je. Bitno je da se našlo rješenje, ovdje ćemo trenirati, nakon toga otputovati i nadam se da to neće poremetiti plan za sutrašnju utakmicu”, rekao je Hadžibegić, prenosi N1.

Prokomentarisao je i pitanje da li je tačan početni sastav koji se proteže po medijima, a koji bi mogao započeti protiv Portugala.

“Ne znam šta se piše. Vi imate pravo da napišete. Bili su treninzi otvoreni i sve ste vidjeli. Ja ništa od vas ne krijem, cijelo vrijeme sam govorio da ste vi jedan od saradnika i nemam ništa da krijem od vas. U ovom trenutku nema Tahirovića zbog te neke lakše povrede. Tri utakmice su u tri dana. Svi momci su radili perfektno, ponosan sam na njih i očekujemo dobar rezultat.”

Osvrnuo se i na selekciju Portugala.

“Oni su svjesni vrijednosti svih reprezentacija, ali i svojih kvaliteta. Oni su prema nama korektni, ali mi imamo mogućnosti i možemo da im zakomplikujemo život. Bit će veoma težak meč, ali je na nama da napravimo težak meč za njih”, ističe selektor.

Dodaje da se ne želi previše baviti Portugalcima.

“Ne bih se bavio sa njima jer ih moram respektovati. Mi imamo zadnju fazu smjene generacija. Kod nas je mlada reprezentacija, puna talenta, ali nama fali tog međunarodnog iskustva. Ova naša mlada ekipa mora pod tim uslovim da traži rezultat, jer nas jedino rezultat interesuje. Bit će i sreće koju se nadamo da će biti na našoj strani.”

Da li će naš tim poletjeti večeras za Lisabon?

“U ovom momentu kada pričamo mislim da je riješeno da krećemo u 19 i 30”, rekao je Hadžibegić.

Podsjećamo, naš tim će najprije 17. juna protiv Portugala odigrati prvi meč, a tri dana poslije u Zenicu dolazi Luksemburg.

Nakon dva odigrana kola Zmajevi su treći sa tri boda, Portugal je prvi sa maksimalnih šest, slijedi Slovačka sa četiri, Island ima tri, Luksemburg jedan bod, a Lihtenštajn je bez bodova.