Reprezentacija

liga nacija

Loše vijesti iz Poljske, Lewandowski nas uništava

14/10/2020

Pitanje je bi li Pawson pokazao crveni karton da je umjesto Lewandowskog, najboljeg strijelca Evrope, bio u pitanju neki drugi igrač

Nogometna reprezentacija BiH večeras igra utakmicu 4. kola Lige nacija. Zmajevi gostuju u Poljskoj, gdje je rezultat nakon prvih 45 minuta igre 2:0 u korist domaćina.

Poljaci su imali puno više prilika, no nisu bili najsmireniji u završnici napada, a ni nama sreće nije manjkalo. Sve do 40. minuta. Tada nije bilo pomoći, nakon prilično smušene reakcije naše zadnje linije, pogodio je Robert Lewandowski.

U sudačkoj nadoknadi prvog dijela, još jedna lopta završila je u mreži iz leđa Šehića. Lewandowski je ovaj puta asistirao, i to maestralno, a Linetty pogodio.

Prije toga nekoliko stopostotnih prilika Poljaci nisu uspjeli pretvoriti u gol.

No, treba reći i da smo već nakon 15 minuta ostali smo s igračem manje na terenu nakon što je isključen Ahmedhodžić.

Lewandowski je kreno ka golu, Ahmedhodžić ga srušio s leđa, a sudija Craig Pawson iz Engleske je odlučio našem mladom stoperu pokazati direktan crveni karton.

Pitanje je bi li Pawson pokazao crveni karton da je umjesto Lewandowskog, najboljeg strijelca Evrope, bio u pitanju neki drugi igrač.

Crveni karton Ahmedhodžiću, natjerao je Bajevića na prisilnu izmjenu već u 32. minutu, kada je izveo Pjanića, a uveo Hadžikadunića kako bi popunio rupu nastalu u zadnjoj liniji.

Kolašinac opterećen žutim kartonom, zaradio ga je u 44. minutu.

Ukratko, iznudio je crveni, zabio, pa namjestio. Lewandowski nas uništava!

U drugoj utakmici naše grupe Italija i Nizozemska nakon prvih 45 minuta igraju 1:1.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Komentari

Autor: E. B. / Fokus.ba

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.