Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga nacija

Loše vijesti iz Poljske, Lewandowski nas uništava

16027025709694 (1)

Pitanje je bi li Pawson pokazao crveni karton da je umjesto Lewandowskog, najboljeg strijelca Evrope, bio u pitanju neki drugi igrač

Nogometna reprezentacija BiH večeras igra utakmicu 4. kola Lige nacija. Zmajevi gostuju u Poljskoj, gdje je rezultat nakon prvih 45 minuta igre 2:0 u korist domaćina.

Poljaci su imali puno više prilika, no nisu bili najsmireniji u završnici napada, a ni nama sreće nije manjkalo. Sve do 40. minuta. Tada nije bilo pomoći, nakon prilično smušene reakcije naše zadnje linije, pogodio je Robert Lewandowski.

U sudačkoj nadoknadi prvog dijela, još jedna lopta završila je u mreži iz leđa Šehića. Lewandowski je ovaj puta asistirao, i to maestralno, a Linetty pogodio.

Prije toga nekoliko stopostotnih prilika Poljaci nisu uspjeli pretvoriti u gol.

No, treba reći i da smo već nakon 15 minuta ostali smo s igračem manje na terenu nakon što je isključen Ahmedhodžić.

Lewandowski je kreno ka golu, Ahmedhodžić ga srušio s leđa, a sudija Craig Pawson iz Engleske je odlučio našem mladom stoperu pokazati direktan crveni karton.

Pitanje je bi li Pawson pokazao crveni karton da je umjesto Lewandowskog, najboljeg strijelca Evrope, bio u pitanju neki drugi igrač.

Crveni karton Ahmedhodžiću, natjerao je Bajevića na prisilnu izmjenu već u 32. minutu, kada je izveo Pjanića, a uveo Hadžikadunića kako bi popunio rupu nastalu u zadnjoj liniji.

Kolašinac opterećen žutim kartonom, zaradio ga je u 44. minutu.

Ukratko, iznudio je crveni, zabio, pa namjestio. Lewandowski nas uništava!

U drugoj utakmici naše grupe Italija i Nizozemska nakon prvih 45 minuta igraju 1:1.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore