Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Reprezentativac BiH

Pjanić: Sretan sam što ćemo igrati protiv Italije

miralem pjanic

Italiju volim i uvijek sam maštao da igramo protiv nje, te sam zbog toga sretan što ćemo se susresti u kvalifikacijama za EURO 2020, rekao je Miralem Pjanić, fudbalski reprezentativac BiH i prvotimac Juventusa iz Torina

Miralem Pjanić, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i vedeta Juventusa iz Torina, izjavio je da je sretan zbog žrijeba grupa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

”Italiju volim i uvijek sam maštao da igramo protiv nje, te sam zbog toga sretan što ćemo se susresti u kvalifikacijama za EURO 2020. Veoma jak protivnik i u narednom periodu siguran sam da će dodatno napredovati”, rekao je Pjanić, koji će sa nacionalnim timom BiH u susretima protiv Italije, Finske, Grčke, Armenije i Lihtenštajna, u kvalifikacionoj grupi ”J” pokušati osvojiti jedno od prva dva mjesta koja vode na naredni EURO.

Pjanić je sinoć treću godinu zaredom izabran u najbolji tim sezone Serie A, a kako prenosi Anadolu Agency (AA) izjavio je da je glavni cilj Juventusa u ovoj sezoni osvajanje UEFA Lige prvaka, ali i odbrana duple krune u Italiji.

”Imamo veoma dobru ekipu. Idemo korak po korak ka trofejima i najvažnije će biti da u vrhunskoj formi budemo u martu kada će se igrati utakmice odluke. Želimo osvojiti Ligu prvaka, ali i biti najbolji u Kupu Italije i Seriji A”, govorio je Pjanić, ocijenivši pozitivnim uvođenje VAR tehnologije u utakmicama Lige prvaka od osmine finala tekuće sezone.