Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Znate li koja reprezentacija je posljednja slavila u Zenici?

kipar-bosna

Posljednji put na domaćem terenu reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u septembru 2014. Bio je to posve neočekivan poraz od reprezentacije Kipra rezultatom 2:1 na otvaranju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj ove godine.

Pogodak za našu selekciju postigao je Ibišević u 6. minutu, da bi Kiprani u samom finišu prvog dijela izjednačili preko Christofija nakon ubačaja Aloneftisa. Kipar je do pobjedonosnog pogotka došao u 73. minutu, a strijelac je po drugi ut bio Christofi.

Najbolje prilike za izjednačenje propustili su Bešić, čiji je šut pogodio prečku, odnosno minut prije isteka regularnog dijela utakmice Pjanić čiji je šut sa bijele tačke odbranio Giorgallides.

Sa našim večerašnjim protivnikom igrali smo i u Nikoziji 13. oktobra prošle godine kada smo bili bolje sreće i pobijedili s 3:2. Bila je to pobjeda koja je Bosni i Hercegovini osigurala baraž u kojemu je kasnije uspješnija bila Republika Irska.

U utakmici punoj preokreta pogotke pogotke za Bosnu i Hercegovinu postigli su dvostruki strijelac Haris Medunjanin i Milan Đurić. Charalambidis i Mytidis pogađali su za Kiprane.