Računari

Kano je računar za petogodišnjake

11/11/2017

Kano, računar temeljen na Raspberry PI 3 namijenjen je za samostalno učenje programiranja. Vrlo snažan računar odlikuje se mnogim atributima kao što su broj ulazno-izlaznih priključaka na koje se može spojiti poprilično puno raznih senzora i gadgeta te pojednostavljeno blokovsko programiranje.

Pomoću Kano računara možete naučiti programirati u Pythonu, JavaScriptu i Unixu. Računar je namijenjen za svakoga, pa čak i za najmlađe.

Ovaj uređaj pogonjen je Kano operacijskim sistemom koji je vrlo opširan i nudi beskonačno mnogo mogućnosti od kojih su neki izrada muzičkih instrumenata i animacija koje pokreće vaš glas te igre. Nudi podršku za više od 100 programa koje uključuju Youtube, Wikipediju, Google Apps, Code Academy, itd. Naravno, Raspberry Pi 3 nudi HDMI podršku, tako da se računar može povezati na monitor ili televizor.

Kit računalo sadrži više od 150 sati pripremljenog sadržaja za poučavanje programiranja koje uključuje animacije, igre i korak po korak izazove za programiranje.

Osim Raspberry Pi 3 računara u Kitu se nalazi napajanje, bežična tastatura, SD kartica, LED krug, literatura, HDMI kabel i kućište za sam računar.

Osnovni kit se može nabaviti na Amazon.co.uk po cijeni od 139.99 funti.

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.