Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Računari

Legendarna igračka: Tamagotchi se vraća na svoj 20. rođendan

14/10/2017

Bandai, firma koja je napravila originalne Tamagotchije, objavljuje posebno izdanje ove poznate digitalne igračke kako bi obilježila njenu 20. godišnjicu.

Prvi put objavljeni 1997., Tamagotchiji su bili jedna od najpopularnijih igračaka kraja 90-tih i ranih 2000-tih, piše Mirror.

Digitalni ljubimci nalazili su se u malim jajolikim računalima koji su se mogli prikvačiti na privjesak za ključeve, a na igraču je bilo da odgoji ljubimca od bebe pa sve do odrasle jedinke.

Tamagotchiji su prolazili kroz nekoliko stadija rasta, te bi se razvijali različito ovisno o količini brige i njege koju bi im igrač pružao.

Bolja njega rezultirala bi odraslim stvorenjem koje je bilo pametnije, sretnije te zahtijevalo manje pažnje. Ali ako bi korisnik zapostavio svog Tamagotchija, on bi “umro”.

Novi uređaj manji je od originala, ali je zadržao isti jajasti oblik, pikseliziran LCD ekran i konstantnu potrebu za pažnjom.

Vlasnici moraju hraniti, igrati se i čistiti za virtualnim ljubimcima, a zauzvrat mogu promatrati kako digitalno stvorenje raste i razvija se.

Kao i original, i mini Tamagotchi dolazi u šest različitih dizajna “ljuske”, i svaka sadrži šest likova.

“Za mnoge klince generacije X, Tamagotchi se može smatrati prvom i omiljenom digitalnom igračkom”, rekla je Tess Parsons-Broome, direktorica marketinga za Bandai UK.

“Trajna privlačnost Tamagotchija jasan je dokaz da njega i ljubav nikada ne izađe iz mode.”

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.