Računari

10X

Microsoft otkazao novi operativni sistem

19/05/2021

Windows 10X trebalo je da bude diskretnija verzija operativnog sistema Windows 10

Microsoft je objavio da je otkazao svoj predstojeći operativni sistem Windows 10X. Ove informacije su otkrivene u postu na blogu koji najavljuje predstavljanje novog ažuriranja za Windows 10 21H1.

Umjesto toga, Microsoft će integrisati funkcije iz sistema Windows 10X u Windows i ostale proizvode. Kompanija je već započela primjenu nekih od tih funkcija u verzijama Windows Insider, kao što su nova tehnologija kontejnera aplikacija u programu Microsoft Defender Application Guard, poboljšano iskustvo unosa teksta i modernizovana tastatura na dodir sa optimizovanim veličinama tastera, zvukovima, bojama i animacije.

Windows 10X trebalo je da bude diskretnija verzija operativnog sistema Windows 10 dizajnirana posebno za uređaje sa dva ekrana, poput Surface Neo. Tada je početkom ove godine Microsoft najavio da će umjesto toga biti napravljen za prijenosne računare sa jednim ekranom. U januaru smo čak vidjeli i njegov radni demo.

Trenutno je Microsoft u procesu predstavljanja svog najnovijeg ažuriranja 21H1 za Windows 10, što je relativno malo ažuriranje, a veće ažuriranje planirano je za oktobar.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.