Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prve gamerske rukavice za bolji doživljaj VR-a

captoglove- gejmerske rukavice

Virtuelna stvarnost postala je san mnogih otkako se popularni film Matrix našao u kinima i od tada smo svi počeli maštati o umjetnom svijetu u koji možemo zakoračiti. Tvorci igara godinama pokušavaju stvoriti stvaran vizuelni dojam i igračima omogućiti što realniji osjećaj za vrijeme igranja.

Prvi korak ka tom cillju bila je, naravno, grafika koja je trenutno na vrhuncu i koja danas zaista izgleda nevjerovatno stvarno. Međutim, dolaskom VR headsetova i senzora za pokret, svoje pokrete sada možemo u stvarnom vremenu prenijeti u igru i tako kontrolirati svoje gamerske avatare.

No, zamislite da svoje omiljene videoigre i uređaje kontrolirate jednostavnim intuitivnim pokretima ruku.

CaptoGlove, prvi bežični nosivi kontroler u obliku rukavice, za PC, mobilne i pametne uređaje, novi je gamerski projekt koji igračima omogućuje korištenje šake u igri u stvarnom vremenu. To znači da ćete svoje šake i prste u igri moći pomicati kao u stvarnom životu.

S parom CaptoGloves rukavica, igrači mogu koristiti obje ruke kako bi dobili maksimalnu fleksibilnost. Kada se CapoGloves spoji sa VR headsetom, dobije se izuzetno stvaran osjećaj koji je odličan za FPS pucačine i vožnje. Rukavice su kompatibilne sa svim postojećim VR headsetovima, uključujući Oculus Rift, HTC Vive, Samsung Gear VR, Google Cardboard te sa svim iOS i Android pametnim telefonima i tabletima.

Nažalost, cijena ovih rukavica poprilično je visoka pa ćete za jedan par morati izdvojiti oko 500 dolara, što je iznos za koji možete kupiti novu konzolu pa čak i solidan računar. Ipak, oni koji žele ultimativno VR iskustvo, moći će ga dobiti isključivo uz CaptoGlove.

Pogledajte kako tačno funkcioniraju ove rukavice: