Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Roditelji mogu “zaključati” PlayStation 4 kad djeca pretjeraju

play station

Brojni roditelji se žale da njihova djeca previše igraju videoigre, pogtovo na konzolama kao što je to PlayStation. Zato su im u Sonyu odlučili izaći u susret i omogućiti kontrolu nad konzolama.

Tako nova verzija softvera za PlayStation 4 dolazi s nekoliko naprednih opcija, među kojima je i “roditeljsko zaključavanje” odnosno opcija prema kojoj roditelji odlučuju koliko dugo djeca mogu koristiti sistem.

Roditelji tako sad mogu tačno znati koliko vremena njihov podmladak provodi na PS4, ali im i odrediti tačno vrijeme kad mogu igrati videoigre. Tako, na primjer, mogu odrediti da djeca smiju igrati PS4 samo vikendima od 12 do 14 sati. Sistem će samo u tom periodu omogućiti pristup računu i igranje.

Osim mogućnosti “roditeljskog zaključavanja”, novo ažuriranje donosi i još bolju sliku za igrače (barem za one koji imaju 4K i HD televizore).

Dodatno, korisnici sad mogu lakše personalizirati svoju konzolu postavljanjem vlastitih fotografija kao pozadine. Također, na jednom mjestu imaju pregled nedavno kupljenih i instaliranih videoigara, kao i mogućnost stvaranja lista prijatelja kako bi vidjeti ko je online.