Računari

Uskoro lakša “čista” instalacija Windowsa 10

19/06/2016

Microsoft je za novo Insider izdanje Windows 10 (build 14367) pripremio niz noviteta, a jedan od njih je potpuno novi alat za “čistu instalaciju” tog OS-a. Povrh toga što će se ova radnja sad izvoditi lakše i jednostavnije, ona će istovremeno i PC-je proizvođača potpuno osloboditi “dodatnog softvera”.

Čista instalacija tako će uistinu biti čista – bez “bloatwarea” koje ne podnose brojni korisnici.

“Saznali smo od brojnih korisnika kako žele izvesti čiste instalacije Windowsa 10, što ponekad može biti komplicirano. Za pomoć smo stoga osmislili novi alat koji će vam omogućiti svjež početak s čistom instalacijom Windowsa. Novi alat će biti dostupan kroz Settings app za Windows Insider članove na najsvježijim izdanjima sistema”, rekla je Microsoftova softverska inženjerka, Dona Sarkar.

U slučaju da testiranje Windows Insider korisnika prođe bez problema, ovaj alat bi vrlo brzo mogao ugledati svjetlo dana i u obliku nadogradnje za Windows 10, koji odnedavno puše za vrat “sedmici”.

Valja imati na umu da u ovoj trenutnoj fazi testiranja alat čisti doslovno sve – pa i Microsoftove programe poput onih iz Office paketa. Sarkar napominje kako alat može izbrisati i digitalne licence i digitalni sadržaj pa se za testiranje treba pažljivije pripremiti.

Komentari