Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Federalni zastupnik

Adis Arapović napustio SBB: Umjesto vladavine zakona, imamo vladavinu loših ljudi

adis-arapovic

Najavio da će ubuduće djelovati kao samostalni zastupnik ili predstavnik građana u Parlamentu FBiH, ali i izvan Parlamenta.

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Adis Arapović objavio je danas da napušta klub Saveza za bolju budućnost (SBB) i da će “ubuduće djelovati kao samostalni zastupnik ili predstavnik građana u Parlamentu FBiH, ali i izvan Parlamenta”.

-Sloboda, čast i red su ideali zbog kojih sam se, prije tri godine, odlučio aktivno baviti politikom. Moj pogled na ulogu političkih stranaka i političara u društvu drastično je drugačiji od ovoga što sam uvidio, posebno u proteklih godinu dana rada u Parlamentu. Država i njene institucije, kao jedini garanti sigurnosti i blagostanja u društvu, su oslabljene, ugrožene i otete od strane vladajućih političkih stranaka, para-političkih centara moći, oholih pojedinaca i krupnog novca koji sve to drži na okupu. Zbog nejakih institucija, urušenog sistema i neizvjesne budućnosti živimo stalnu krizu, a strah od sutrašnjice je većini nas svakodnevni osjećaj – objavio je Arapović.

Nadalje on navodi da “umjesto vladavine zakona, imamo vladavinu loših ljudi, umjesto na korisnu i odgovornu politiku, ogromna energija se troši na međustranačke obračune, bezumne političke i privatne ratove, lične koristi po svaku cijenu, dok država kopni, a naroda nestaje”.

-Interesi pojedinaca i grupa su ispred interesa naroda i države. Zato je manjina komotna i bahata u svojoj moći, izobilju i otuđenosti, a većina osiromašena, ponižena i obeshrabrena. U politici se najviše okoriste i najviše spletkare oni najgorih ljudskih osobina. Sijanjem smutnje, neznanjem, neradom, kriminalom i korupcijom zagadili su čitavo društvo, oni koji bi trebali biti plemeniti primjer, jer im je dato da vode narod i državu. Zato mislim da ću zajednici biti korisniji ako budem nosio teret i svega dobrog i svega lošeg što sâm budem mislio, govorio i radio. Niti mi treba grupni štit, niti ću nositi bilo čije breme. Zavjetujem se da između interesa države, potreba naroda i mojih mogućnosti neće biti niti prepreka, niti okova – istaknuo je on.

U narednim danima će, kaže, obznaniti osnovu svoga budućeg djelovanja, neke suštinski bitne ciljeve i prioritete.

Inače, Arapović je kao kadar SBB-a u Federalni parlament s liste ušao nakon što je Munib Jusufović (SBB) odlučio da prihvati funkciju delegata u Domu naroda PSBiH, pa je tako ostalo upražnjeno to mjesto.