Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. student Samed Nadarević nakon pet mjeseci pušten iz zatvora u Turskoj

Turska-policija

Bh. student Samed Nadarević nakon pet mjeseci provedenih u pritvoru u Silivri u Turskoj, pušten je jučer na slobodu i krenuo je za BiH kazao je njegov otac Mujo Nadarević za Patriju.

– Dobro je, čuo sam se s njim. Krenuo je za BiH. Poslali smo mu novac i sad ga očekujemo kući – kazao je njegov otac za NAP.

Turske vlasti uhapsile su Sameda zajedno sa hiljadama turskih državljana poslije pokušaja vojnog udara u ovoj zemlji sredinom jula.

Nadarević, porijeklom iz Cazina, student je arhitekture na državnom univerzitetu u Istanbulu, i stipendista države Turske, ali je koristio stan koji je u vlasništvu organizacije Fetullaha Gullena, za kojeg turske vlasti smatraju da stoji iza pokušaja vojnog puča.

Prema informacijama sa kojim raspolaže Konzulat BiH u Turskoj, Nadarević je bio jedini bh. državljanin uhapšen nakon neuspjelog vojnog puča.

Otac Mujo bio je očajan zbog sudbine svog sina. Posljednjih mjeseci nije imao nikakvu informaciju za šta se tereti njegov sin. Pisao je i Predsjedništvu BiH i pravosuđu BiH ali odgovora nije bilo.