BiH

Mogući i udari vjetra

BIHAMK: Potpuno obustavljen saobraćaj na autoputu A-1 Butila – Briješće

05/11/2021
Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Saobraćaj je obustavljen i na dionici regionalnog puta Konjic - Boračko jezero, a usporeno i otežano je saobraćanje na širem području Kantona Sarajevo

Zbog izlijevanja vode na kolovoz potpuno je obustavljen saobraćaj u oba smjera na autoputu A-1 Butila – Briješće, u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Saobraćaj je obustavljen i na dionici regionalnog puta Konjic – Boračko jezero. Usporeno i otežano je saobraćanje na širem području Sarajeva (na području: Stupa, Bačića, Otesa i Dobroševića) zbog vode na kolovozu.

Očišćen je odron na magistralnom putu Jablanica – Blidinje i uspostavljeno saobraćanje, ali se i dalje preporučuje maksimalan oprez zbog mogućih novih odrona i klizišta. Zbog vode i zemlje na kolovozu otežano se saobraća na pojedinim dionicama magistralnog puta Konjic – Jablanica – Mostar.

Vozači su upozoreni na mjestimično jake udare vjetra, te na mogućnost urušavanja stabala i polomljenog granja na kolovoz. Zbog obilnih kišnih padavina povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, pa vozače pozivamo na pojačan oprez.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.