Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bosić pozvao vlast u RS-u da “izvadi glavu iz pijeska”

bosic

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić pozvao je vlast u RS-u da “izvadi glavu iz pijeska“, jer je ovo, kako upozorava, zadnji trenutak da se krene u sanaciju društva u RS-u.

Na sjednici Predsjedništva SDS-a je izražena zabrinutost zbog loše, kako je naveo, političke i ekonomske situacije u RS, jer vlast ne želi da se suoči sa problemima sa kojima se suočava cijelo društvo.

Ističući da je dosadašnji poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a Zlatko Maksimović napuštanjem te stranke postao kandidat SNSD-a za gradonačelnika Bijeljine, Bosić je rekao da će Maksimović izgubiti u izbornoj trci od SDS-ovca Miće Mićića.

-Maksimović je postao kandidat SNSD-a za načelnika Bijeljine i što se nas tiče to je završena situacija. Evidentno je da će Mićo Mićić zbog podrške koju ima u gradskom odboru Bijeljina i kod stanovnika ovog grada ponovo biti kandidat SDS-a za gradonačelnika, kazao je Bosić, rekavši da je ubijeđen da će Mićić ponovo pobijediti na lokalnim izborima.

Lider SDS-a je ocijenio da je veoma interesantno da velike strane, SNSD i koalicioni partneri te stranke, u svojim redovima nisu uspjeli da nađu nijednog uglednog i poštenog čovjeka da ga kandiduju kao protivkandidata Mići Mićiću.

-Umjesto toga su otišli u kupovinu u SDS i to čovjeka koji nije mogao da dobije podršku za kandidaturu u SDS-u, a onda možete misliti kakvu će podršku imati kao predstavnik SNSD-a na izborima, istakao je Bosić.

Kaže da SDS, kada je Maksimović u pitanju, cijelu situaciju smatra završenim slučajem ističući da je to nastavak politike SNSD-a „koja se veže za političku korupciju“.

-Nažalost svjesni smo da je dosta ljudi spremno da svoj politički uticaj koji dobije, između ostalog i u SDS-u, pokuša unovčiti ili zamijeniti za neki drugi lični interes, naveo je Bosić.

Maksimovića je pozvao da vrati poslanički mandat SDS-u, ali i dodao da sumnja u to jer je on vjerovatno „odlučio da trguje tim mandatom“.