BiH

"Istina, dijalog, budućnost"

Britanski ambasador Matt Field posjetio Memorijalnom centru Srebrenica

17/12/2020

Planirano je dodatno ulaganje u Arhiv, priprema izložbenih prostora, međunarodne razmjene, edukacije, jačanje uloge žena u memorijalizaciji, te pokretanje nekoliko mreža i partnerstava na međunarodnoj razini

U okviru današnje posjete Srebrenici, britanski ambasador Matt Field se sastao sa direktorom Memorijalnog centra Srebrenica, Emirom Suljagićem i predsjedavajućim Upravnog odbora Memorijalnog centra, Ševketom Hafizovićem.

Ovom prilikom su ambasador Field i gospodin Hafizović potpisali ugovor o podršci Vlade Velike Britanije projektu “Istina, dijalog, budućnost” koji će obuhvatiti niz istraživačkih aktivnosti i jačanja kapaciteta Memorijalnog centra.

Ambasador Field je izrazio zadovoljstvo što u Memorijalnom centru Srebrenica imaju važnog partnera te da će planirane aktivnosti osigurati važan iskorak za ovu instituciju u budućnosti.

Planirano je dodatno ulaganje u Arhiv, priprema izložbenih prostora, međunarodne razmjene, edukacije, jačanje uloge žena u memorijalizaciji, te pokretanje nekoliko mreža i partnerstava na međunarodnoj razini.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.