Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik fbih

Čavara se iznenadio zbog stavljanja na “crnu listu”, spominje i pokušaj ubistva

marinko cavara – pixsell

“Očito je da je dezinformacija u SAD-u stigla uz pomoć izlobiranih – kupljenih informatora”, tvrdi Čavara, te “zbog velikog broja upita po pitanju imovine u SAD-u”, informira javnost da izvan Busovače nema nikakve imovine

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara oglasio se u povodu sankcija izrečenih od strane Ministarstva finansija Sjedinjenih Američkih Država.

Čavara i Šeranić na američkoj “crnoj listi”

„U ponedjeljak, 6. juna 2022. godine, iz medija sam saznao da mi je Ministarstvo financija SAD-a izreklo sankcije i stavilo na crnu listu zbog navodne blokade Federacije BiH, neimenovanja sudaca Ustavnog suda Federacije BiH, te su naveli niz sporazuma od Daytonskog pa niza drugih koje navodno ja kršim.

Revizori raskrinkali Čavaru: Krši propise da ne bi morao zajedno s dva potpredsjednika?!

U potpunosti odbacujem sve navedene optužbe kao neistinite i tendenciozne.

U svom političkom djelovanju, u potpunosti radim na provođenju Ustava, zakona i Daytonskog i Washingtonskog mirovnog sporazuma i svih drugih sporazuma koji se odnose na Federaciju BiH i BiH, te sam zbog toga iznenađen ovim izrečenim sankcijama”, napisao je iznenađeni Čavara, koji je u nastavku pokušao objasniti kako on nema odgovornosti, kako je izvještaj Schmidta u UN-u, naravno po njegovom mišljenju, “tendenciozan i neistinit”.

Blinken o sankcijama Čavari i Šeraniću: Potkopavali su Daytonski mirovni sporazum

A nakon pokušaja prebacivanja krivice na druge, pisao je da je “2017. godine trebao biti ubijen u planiranoj prometnoj nesreći”.

“Očito je da je dezinformacija u SAD-u stigla uz pomoć izlobiranih – kupljenih informatora”, tvrdi Čavara, te “zbog velikog broja upita po pitanju imovine u SAD-u”, informira javnost da izvan Busovače nema nikakve imovine.