Civilna zaštita Mostarcima poslala preporuke za snijeg

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Zbog najava o pogoršanju vremenskih prilika i obilnijih snježnih padavina tokom naredne sedmice u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, svim pravnim i fizičkim licima izdate su preporuke za hitno preduzimanje preventivnih mjera zaštite i spašavanja od snježnih padavina i niskih temperatura.

Odsjek civilne zaštite Grada Mostara pozvao je sve građane da daju doprinos u čišćenju snijega ispred svojih kuća i ulaza u zgrade te trotoara pored škola. Građani i vlasnici poslovnih objekata pozvani su da u skladu s Odlukom o komunalnom redu pristupe sigurnom uklanjanju ledenica i snijega s krovova i nadstrešnica zgrada.

Također, korisnici poslovnih zgrada trebaju pristupiti sigurnom uklanjanju snijega i ledenica s krovova i nadstrešnica zgrada koje koriste, upozoravaju iz Odsjeka civilne zaštite Grada Mostara. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH za predstojeći vikend i iduće sedmice u Hercegovačko-neretvanskom kantonu očekuje se pogoršanje vremenskih prilika koje će biti praćene obilnijim snježnim padavinama, te padom temperature zraka.