Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Cormack: Vlada SAD daje punu podršku žrtvama genocida u Srebrenici

25/06/2015

Ambasadorica SAD u BiH Maureen Cormack, komentirajući posljednja događanja oko obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, kazala je da Vlada i američki narod od 1995. godine pružaju punu podršku preživjelim žrtvama genocida.

– Ja također mislim da je nakon 20 godina i približavanja dvadesete godišnjice od genocida potrebno pružiti podršku porodicama koje su preživjele genocid – istaknula je veleposlanica Cormack.

Izrazila je nadu da će trenutačne nesuglasice biti prevladane i da će se iznaći kompromis kako bi godišnjica bila dostojanstveno obilježena.

– Nadam se da će strane na neki način naći zajednički jezik i da će uspjeti prevladati situaciju koja se sada dodatno i očigledno zakomplicirala i da će naći načina da se dostojanstveno obilježi dvadeset godina od genocida – istaknula je Cormack

Američka ambasadorica, zajedno s premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem i načelnikom općine Edisom Dervišagićem, u srijedu je simboličnim polaganjem temeljnog kamena, ozvaničila početak radova na izgradnji 14 kuća srušenih u prošlogodišnjim klizištima na području općine Gradačac.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.