Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pohvala vijeću ministara

Delegacija EU: Nastavljaju se pozitivni koraci na putu BiH ka EU

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Vijeće ministara BiH jučer je jednoglasno usvojilo i uputit će Parlamentarnoj skupštini BiH Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, kojim se želi osigurati efikasnija i odgovornija javna uprava

Delegacija Evropske unije u BiH pohvalila je jučerašnju odluku Vijeća ministara BiH o usvajanju izmjena i dopuna Zakona o državnoj službi u institucijama BiH.

-Nastavljaju se pozitivni koraci na putu zemlje ka EU, uključujući i dalje usklađivanje vizne politike – objavila je Delegacija EU u BiH na društvenim mrežama.

Poručuju također da se još mnogo toga može uraditi prije sastanaka Evropskog vijeća u martu.

Vijeće ministara BiH jučer je jednoglasno usvojilo i uputit će Parlamentarnoj skupštini BiH Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, kojim se želi osigurati efikasnija i odgovornija javna uprava.

Izmjenama i dopunama Zakona koji je usaglašen s ekspertima SIGMA-e i Mišljenjem Agencije za zaštitu ličnih podataka u BiH stvaraju se uvjeti za uspostavu Registra zaposlenih u institucijama BiH, kao jednog od ključnih uvjeta za početak sistemske reforme javne uprave na državnom nivou.

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković napomenuo je nakon sjednice VMBiH da je spomenuti zakon jedan od evropskih prioriteta te se može smatrati još jednim iskorakom.