Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Saopćenje za javnost

DF Mostar: HNS podržava Milanovićeve fašističke stavove

mostar rusevine2 (1)

Od ogromnog UZP truda „promicatelja europskih vrijednosti“ je ostala  samo pravosnažna presuda haškog tribunala za vojne i civilne  čelnike zločinačke „HR HB“, te presude Međunarodnog suda za ljudska prava u Strazburu, navode u DF-u

Nakon što je Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u prepoznatljivom tuđmanovskom stilu nastavio kontinuirano, prostačko vrijeđanje susjedne Države ne čudi oglašavanje HNS-a u pružanju podrške  nevaspitanom i arogantnom Predsjedniku, kaže se u saopćenju mostarskog DF-a i dodaje:

– Stanovnici Bosne i Hercegovine, posebno Mostarci nisu zaboravili „pruženu pomoć“ Republike Hrvatske koja je zbog te „pomoći“ presuđena da je osmislila i realizovala „udruženi zločinački poduhvat“. Bosanci i Hercegovci nisu i nikada neće zaboraviti stotine kamiona otete humanitarne pomoći koja je bila upućena napaćenim stanovnicima Sarajeva, Mostara, Srebrenice, Bihaća.

Puno toga se željelo „ubosti u sridu“, što logorskim premlaćivanjima i ubistvima, te neselektivnim granatiranjima od kojih su stradale hiljade nevinih civila u Mostaru i Hercegovini. Od ogromnog UZP truda „promicatelja europskih vrijednosti“ je ostala  samo pravosnažna presuda haškog tribunala za vojne i civilne  čelnike zločinačke „HR HB“, te presude Međunarodnog suda za ljudska prava u Strazburu koje su utrle neizbrisiv put ka utemeljenju Bosne i Hercegovine kao građanske Države.

Ni manje ni više od onoga što sve demokratske evropske Države jesu a što nadobudni i nevaspitani Milanović želi osporiti i uskratiti. U tome je sva tragedija štovatelja UZP-a i „promicatelja nakaradnih europskih vrijednosti“. Panika i paranoja HNS-a je očekivana i realna i odražava neskriveni strah od nadolazećih promjena koje se snažno najavljuju promjenom kursa Ureda visokog predstavnik EU a posebno nadolazeće američke administracije, kaže se u saopćenju za javnost.