Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Duge kolone na GP Doljani, Ivanica, Prisika, Bijača i Kamensko

granica-kolona-guzva

Zbog upaljenog crvenog meteoalarma za područje Bosne i Hercegovine, vozačima se preporučuje izbjegavanje vožnji na duže relacije tokom dana, a ukoliko ipak putuju preporučuje se da prave češće pauze.

Posebno se skreće pažnja svima koji koriste klima-uređaj u vozilu, da nekoliko minuta prije kraja putovanja isključe klimu, kako bi se pripremili za izlazak iz vozila.

Povodom vjerskog praznika Ramazanskog bajrama večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Na magistralnom putu Velika Kladuša-Bihać, u mjestu Donji Purići, zbog deminiranja terena u vremenu od 08 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila.

Na autoputu A-1 (Zenica-Tarčin i Zvirovići-Bijača) saobraća se po suhom kolovozu, bez vanrednih ograničenja.

Duge su kolone vozila na graničnim prijelazima Doljani, Ivanica, Prisika, Kamensko i Bijača na izlazu iz BiH, a zadržavanja su od sat do 1,5 sat.

Podsjećaju se vozači da je GP Gabela Polje od jučer privremeno otvoren kao međunarodni granični prijelaz (do 01.10.).

Na sjeveru BiH pojačan je ulazak vozila u našu zemlju, a najduža zadržavanja su na GP Bosanska Gradiška gdje se čeka oko sat.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 20 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj, na GP Brčko-Gunja na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.