predsjedništvo bih

Džaferović i Komšić bez prisustva Dodika usvojili odluku o sporazumu s EU

predsjednistvo (1)

Predsjedništvo BiH, nakon glasanja sa dva glasa za (predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović), a bez glasa člana Predsjedništva BiH, usvojilo je navedenu odluku

Na dnevnom redu vanredne sjednice Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koju je sazvao predsjedavajući Željko Komšić, kao obavezna tačka dnevnog reda bio je Prijedlog odluke o prihvatanju Međunarodnog sporazuma između Evropske unije i BiH o učešću BiH u programu Evropske unije Horizon Europe – Okvirni program za istraživanje i inovacije.

Predsjedništvo BiH, nakon glasanja sa dva glasa za (predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović), a bez glasa člana Predsjedništva BiH, usvojilo je navedenu odluku.

Sjednici su prisustvovali predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović. Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nije prisustvovao sjednici, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.