Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zimsko računanje vremena

Elektroprivreda BiH najavila promjene u primjeni većih i manjih tarifa za struju

struja brojilo jeftinija i skuplja struja
Foto: Pixsell
Ilustracija

Za domaćinstva koja posjeduju dvotarifna brojila, manji dnevni tarifni stavovi primjenjivaće se radnim danima i subotom u periodima od 13:00 do 16:00 i od 22:00 do 07:00 sati, a nedjeljom cijeli dan

Prelaskom na zimsko računanje vremena, u noći između 28. i 29. oktobra 2023. godine, doći će do promjene u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova.

Radi se o periodima tzv. jeftinije i skuplje električne energije za kupce koje električnom energijom snabdijeva JP Elektroprivreda BiH, saopštili su iz te državne firme. 

“Za domaćinstva koja posjeduju dvotarifna brojila, manji dnevni tarifni stavovi primjenjivaće se radnim danima i subotom u periodima od 13:00 do 16:00 i od 22:00 do 07:00 sati, a nedjeljom cijeli dan”, poručili su.

Za ostale kategorije kupaca JP Elektroprivreda BiH (kupci koji električnu energiju preuzimaju na 110 kV naponu, kupci koji električnu energiju preuzimaju na 35 i 10 (20) kV naponu, ostala potrošnja na 0,4 kV naponu, te javna rasvjeta) utrošena električna energija obračunavaće se prema manjoj tarifi (MT) radnim danima u periodu od 22:00  do 07:00  sati, a  subotom i nedjeljom cijeli dan.

Informacije kupci mogu pronaći na web stranici JP Elektroprivreda BiH www.epbih.ba.

Također, informacije mogu dobiti putem besplatnih brojeva telefona u svim informativnim centrima i na šalterima informacija u elektrodistributivnim dijelovima JP Elektroprivreda BiH.