Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Erdogan sutra u zvaničnoj posjeti BiH

BiH

World War I Centenary Ceremonies

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan doputovat će sutra u prvu zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini u svojstvu predsjednika te zemlje, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan će u BiH doputovati prije podneva, a bit će mu upriličen svečani doček ispred Predsjedništva BiH, gdje će se sastati sa članovima Predsjedništva BiH. U prisustvu Erdogana bit će potpisan niz sporazuma o saradnji u raznim oblastima između Turske i BiH te privrednbika dviju zemalja.

U poslijepodnevnim satima predsjednik Erdogan će održati sastanak sa predstavnicima oba doma Parlamentarne skupštine BiH. Tokom jednodnevne posjete BiH predsjednik Republike Turske će se sastati i sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem i pomoćnicima, a privrednici koji prate Erdogana tokom ove posjete sa bh. zvaničnicima naći će se tokom zajedničkog ručka.

Nakon ručka će biti upriličeno potpisivanje i sporazuma u vezi sa korištenjem kredita Turkish Ziraat Banke.

U predvečernjim satima Erdogan će prisustvovati ceremoniji otvaranja obnovljenog jedinstvenog Isa-begovog hamama u Sarajevu kao i restaurirane Careve džamije.

Tokom svoje posjete BiH Erdogan će posjetiti i mezar prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića te će prošetati sarajevskom Baščaršijom.

Nakon večere koju će za predsjednika Turske organizovati Predsjedništvo BiH Erdogan će BiH napustiti u večernjim satima.