Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poruka na instagramu

Fikret Hodžić se oglasio pred odlazak u zatvor: “Dva miliona robova ostaje na slobodi”

fikret hodzic
Foto: Fena/Arhiv

“Možda ne izgleda realno, ali ja sam donekle sretan što je došao dan u kojem će svi oni koji su čekali trenutak u kojem će napisati vijest da sam otišao u zatvor shvatiti da su i pored napisane vijesti i dalje nesretni”

Sud Bosne i Hercegovine je donio odluku o žalbi osuđenih Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića. Sud je potvrdio rješenja kojim su odbijene molbe za odgodu izvršenja krivično-pravne sankcije.

Osuđeni su obaviješteni da su dužni, u roku od tri dana od dana prijema odluke o žalbi, da se jave na izdržavanje kazne zatvora. A kaznu će izdržavati u Zavod za izvršenje kazne zatvora, pritvora i drugih mjera BiH u Vojkovićima.

Fikret Hodžić pred odlazak u zatvor obratio se javnosti putem društvenih mreža što prenosimo u cjelosti bez intervencija.

“Sretan sam što je došao taj dan”

“Fikret apsolutno čiste savjesti ode u zatvor, a dva miliona robova ostaje ‘na slobodi’. Odlučio sam ovom porukom, koju sam dobio, ne tako davno, da se pozdravim sa svima vama koji budete ovo čitali.
Kažu da svaki korak ostavlja otisak, mali ili veliki, a vrijeme će pokazati kakav je bio moj hod. Danas je već sigurno da sam osoba koju su sudili za jedno, presudili za drugo, a nećete vjerovati, u zatvor poslali za treće djelo. Za navedeno ostavljam i slike kao trag nemoći onih koji su se igrali moći, ne znajući zapravo da je moć samo kod Jednog.

Možda ne izgleda realno, ali ja sam donekle sretan što je došao dan u kojem će svi oni koji su čekali trenutak u kojem će napisati vijest da sam otišao u zatvor shvatiti da su i pored napisane vijesti i dalje nesretni.

Zahvaljujem se svima koji su bili na strani istine, onima koji su u ovom teškom vremenu željeli biti mrav koji gasi vatru, onima koji nisu bili podanici ovog doba.

“Vrijeme će biti svjedok”

Ostavljam svima vama vrijeme za svjedoka koje će sve one nečasne djelioce pravde baciti na smetlište historije sa vječnom mrljom nepravde nanesene meni i mojoj porodici, ali i ovoj zemlji. Vrijeme će biti svjedok i sudbina svih onih koji su unosili smutnju svojim lažima, koji su svojim pisanjem porobili razum ovog naroda.

Fikret Hodžić pred odlazak u zatvor objavio poruku na Instagramu

U svojoj završnoj rijeci u mojoj odbrani na Sudu sam rekao da sam ja spreman žrtvovati slobodu za ono za što je moj otac dao život i danas sam ponosan zbog toga. Ponosniji ću biti ako moja priča bude okidač da ljudi u ovoj zemlji konačno shvate da je vrijeme da skinu okove sa sebe i počnu se boriti za svakog čovjeka nad kojim se čini zulum jer u suprotnom brzo će i oni završiti u raljama nepravde.

Čeka se odluka za Novalića

I za kraj, nek ostane zapisano i to da oni koji nameću i oni koji su nametnuti treba da znaju kako od nameta nema selameta. Neka znaju da narod i pravednost idu zajedno samo onda kada onaj koji predvodi bude pravedan.

Neka vječno živi ova zemlja i svi narodi u njoj!”, napisao je Fikret Hodžić na Instagramu.

Novalić Solak Hodžić
FOTO: Fena
Novalić, Solak i Hodžić

Također, Sud je zaprimio žalbu osuđenog Novalića na rješenje o odbijanju molbe za odgađanje izvršenja kazne zatvora. Žalba odgađa izvršenje kazne, saopćeno je iz Suda BiH.