Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Formirala se kolona teretnih vozila na graničnom prijelazu Rača

granica-raca

Promet teretnih vozila pojačan je na graničnom prijelazu Bosanska Rača, a kolona vozila koja čeka na prelazak međudržavne granice formirala se i duž mosta na rijeci Savi koji povezuje Bosnu i Hercegovinu i Srbiju, javlja Anadolu Agency (AA).

Za putnička vozila trenutno nema dužih zadržavanja pri prelasku granice.

Na jugu i zapadu, te ponegdje u centralnim krajevima BiH, inače, danas se vozi po pretežno mokrom kolovozu, dok su u ostalim krajevima uvjeti za vožnju za sada povoljni.

Na dionicama Konjic-Jablanica-Mostar i Grude-Posušje upozorava se na učestale odrone. S obzirom da su do kraja dana padavine najavljene u cijeloj BiH apeluje se na vozače da voze opreznije.

Na regionalnom putu R-467 Ribnica-Maoča-Olovo zbog radova na demontaži konstrukcije mosta “Buk”, potpuno je obustavljen saobraćaj. Alternativni pravac za autobuse i teretna vozila preko deset tona nosivosti je Ribnica-Banovići-Kladanj-Olovo, dok ostala vozila mogu koristiti makadamsku dionicu ceste za naselje Kamensko.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se: autoput A-1 dionice Sarajevo sjever-Podlugovi (most M04) i Sarajevo sjever-Vlakovo (vijadukt Reljevo), te magistralni putevi: Jablanica-Prozor, Čelinac-Kotor Varoš, Čapljina-Stolac i Konjic-Jablanica, te sjeverni ulaz u Mostar i prolaz kroz Mostar.