BiH

obostrana korist

Forto i Imamović potpisali sporazum o saradnji KS i Goražda

04/07/2022

Domu zdravlja Goražde danas su dopremljene i dvije stomatološke stolice, što je takođe donacija koju je obezbijedila Vlada Kantona Sarajevo posredstvom Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu

Delegacija Vlade Kantona Sarajevo predvođena premijerom Edinom Fortom danas je posjetila Grad Goražde. Premijer Forto i gradonačelnik Goražda Ernest Imamović ovom prilikom potpisali su sporazum o međusobnoj saradnji.

Forto je podsjetio da je Vlada Kantona Sarajevo u više navrata pomagala gradski i kantonalni nivo u Goraždu.

– Veoma nam je bitno da nastavimo tu saradnju zbog čega smo odlučili da potpišemo okvirni sporazum u kojem ćemo navesti sve oblasti u kojima ćemo u budućnosti sarađivati. Odmah danas imamo donaciju za Dom zdravlja i za uređenje platoa ispred gradske dvorane u Goraždu. U suštini, spremni smo pomoći kada god zatreba – kazao je Forto.

Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović takođe je zadovoljan nastavkom saradnje sa Kantonom Sarajevo. On navodi da je sporazum o saradnji u svim oblastima odmah konkretiziran i podrškom u realizaciji projekta sanacije platoa ispred Gradske dvorane “Mirsad Hurić”.

– U tom će projektu Vlada Kantona Sarajevo učestvovati sa 70.000 KM, kao što će Trnovo pomoći izgradnju spomenika Zaimu Imamoviću, Stari Grad u sanaciji trga u ul. Šukrije Kukavice i slično. U narednom periodu krenut ćemo u izvođenje radova u užem gradskom jezgru Grada Goražda i konačno ga urediti na zadovoljstvo naših građana – kazao je Imamović.

Domu zdravlja Goražde danas su dopremljene i dvije stomatološke stolice, što je takođe donacija koju je obezbijedila Vlada Kantona Sarajevo posredstvom Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Domu zdravlja ranije su doznačena i sredstva u iznosu od 84.000 KM za nabavku savremenog ultrazvučnog aparata.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.