GO SDP BiH Mostar neće podržati trasu Koridora 5c kroz Blagaj

blagaj

U povodu jučerašnje tribine o prolasku trase Koridora 5c kroz mostarsku kotlinu, Gradski odbor SDP BiH Mostar oglasio se priopćenjem u kojem ističe kako neće podržati trasu kroz Blagaj jer je, smatraju, najloše rješenje.

U GO SDP-a BiH Mostar ističu kako je SDA Mostar, u suradnji s rukovodstvom JP Autoceste FBiH, pokušala još jednom izmanipulirati stanovnike južno od Mostara nastojeći da opravda i prikaže ponuđenu trasu kao opće prihvatljivu.

Mišljenja su da je ponuđena trasa, koja ide svojim značajnim dijelom preko poljoprivrednog zemljišta i jako blizu turističkih destinacija, nerealana i neopravdana kao i da značajno ugrožava život lokalnog stanovništva u ekološkom, egzistencijalnom i svakom drugom obliku.

-Ne vidimo niti jedan opravdan razlog da se stara trasa, a koja je usvojena i prošla parlamentarnu proceduru i za koju postoji suglasnost lokalne zajednice, izmijeni lošijom varijantom i uz fantomsku i lažnu priču o uštedama. Iz tog razloga opravdano sumnjamo da se iza cijele priče i manipulacije s trasom krije osobni interes lokalnih SDA tajkuna – navodi u priopćenju GO SDP BiH Mostar.

Iz stranke obavještavaju također kako su nakon jako žučne rasprave građani projekt u potpunosti odbacili kao moguće rješenje, uz zahtjev da se uradi druga trasa koja bi išla obodom Podveležja.