Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno

Hapšenja u Banjoj Luci, traga se za direktorom Instituta za javno zdravstvo RS

Branislav-Zeljkovic (1)
Branislav Zeljković / FOTO: anadolija

Kako navode iz Tužilaštva, pretpostavlja se da se Zeljković nalazi na području Banjaluke

Zbog sumnji u zloupotrebe u procesu javnih nabavki u toku pandemije lišena su slobode tri osobe – Slavko Bojić, Saša Marković i Dragan Dubravac.

Za direktorom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislavom Zeljkovićem se traga, potvrdila je za RTRS portparolka Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić.

Kako navode iz Tužilaštva, pretpostavlja se da se Zeljković nalazi na području Banjaluke.

Akcija je još u toku, pa bi više informacija trebalo da bude poznato sutra.

Podsjetimo, ljudi iz uprave Instituta za javno zdravstvo RS dovođeni u vezu s kriminalnim radnjma u vrijeme pandemije covida 19.

Nezvanično, sumnja se na pranje novca i fiktivne pozajmnice za kupovanje ličnih nekretnina, javlja BN TV.

Na čelu Instituta je Branislav Zeljković, član Ujedinjene Srpske Nenada Stevandića i suprug zastupnice te stranke u NSRS Mirele Kajkut Zeljković.

Kako BN nezvanično saznaje privedena lica nalaze se u Upravi za organizovani kriminal MUP-a RS, mađu privedenim je i vlasnik turističke agencije koja je dobila posao nabavke medicinske opreme tokom pandemije.

Akciju je komentarisao i Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, koji je kazao da svako ko je kršio zakon treba za to da odgovara, ali…

“Međutim, ukoliko se dogodi da ono što oni navode da je inkriminisana radnja sutra u sudu ne bude potvrđeno, onda je to još jedan promašaj i skrnavljenje sistema pravosuđa”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

“Ako bih išta mogao tome da prigovorim, onda bi to bilo zašto baš na današnji dan, zašto to nisu juče uradili ili sutra”, rekao je Dodik, aludirajući na to da se danas obilježava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.