BiH

"ne dirajte bevandu"

HDZ pozvao SDA da prestane izazivati političke sukobe u vrijeme krize

28/04/2020

U saopćenju za javnost HDZ-a BiH navodi se kako se SDA u vrijeme krize odlučila na "poticanje bespotrebnih političkih sukoba na temelju provokacija i destabilizacije za kratkoročnu političku dobit"

HDZ BiH pozvao je SDA “na prestanak uvredljivih i neutemeljenih optužbi na račun ministra finansija i riznice BiH i zamjenika predsjedatelja Vijeća ministara Vjekoslava Bevandu”.

U saopćenju za javnost HDZ-a BiH navodi se kako se SDA u vrijeme krize odlučila na “poticanje bespotrebnih političkih sukoba na temelju provokacija i destabilizacije za kratkoročnu političku dobit”.

“Pozivamo ministre iz reda SDA, koji ne žele podržati odluku Vijeća ministara, na suzdržavanje od pozivanja na vaninstitucionalna rješenja kao i na suzdržavanje od pozivanja na djelovanje izvan okvira zakona i Ustava.

Optuživati političke partnere u vlasti za opstrukcije koje ministri SDA sami provode, ozbiljno je narušavanje politike dijaloga, koja je prijeko potrebna za što brži izlazak iz trenutne krize i nastavak na radu ka europskoj BiH”, poručili su iz HDZ-a BiH.

HDZ BiH smatra kako SDA mora preuzeti odgovornost te demonstrirati “korektnu političku suradnju s partnerima u vlasti i svojim sudjelovanjem, a ne politikanstvom, doprinijeti prevladavanju krize”.

“HDZ BiH stoga odlučno poziva SDA na susprezanje od opstrukcija napretka Bosne i Hercegovine, na uvažavanje svih razina vlasti Bosne i Hercegovine, kao i na poštivanje legitimnih političkih predstavnika s kojima treba sukreirati rješenja za stabilnu i naprednu domovinu BiH”, stoji na kraju priopćenja za javnost HDZ-a BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.