Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Podržali Bevandu

HNS: Neprihvatljivo optuživanje hrvatskih predstavnika za propast aranžmana sa MMF-om

hdz covic (1)

Fiskalno vijeće Bosne i Hercegovine tijelo je uspostavljeno zakonom te po tome zakonu mora funkcionirati i donositi odluke

Hrvatski narodni sabor (HNS) uputio je podršku ministru finansija Vjekoslavu Bevandi u vezi sa situacijom oko odobravanja kreditnog aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Iz HNS-a je saopćeno kako Fiskalno vijeće BiH odlučuje o aranžmanima s MMF-om, a istupe dužnosnika SDA i okrivljavanje hrvatskih političkih predstavnika za propast aranžmana s MMF-om HNS drži neprihvatljivim.

“Fiskalno vijeće Bosne i Hercegovine tijelo je uspostavljeno zakonom te po tome zakonu mora funkcionirati i donositi odluke. Sjednica Fiskalnog vijeća služi tomu da se politički predstavnici izjasne o novom tekstu i novom iznosu zaduženja, a radi se o kreditnim sredstvima, za što očito gospodin Novalić ili njegova stranka nisu spremni preuzeti odgovornost”, stoji u HNS-ovom priopćenju.

Dodaje se kako HNS daje punu podršku zamjeniku predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministru finansija i riznice Vjekoslavu Bevandi i njegovom insistiranju na poštivanju zakonitosti te nedopuštanju vaninstitucionalnog djelovanja.

HNS