Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hoće li Stanićima država pokloniti 11 miliona KM?

feroelektro1(2)

Pljačka Feroelektra u režiji Gorana Stanića, a koja se vrši pod pokroviteljstvom Dragana Čovića i HDZ-a BiH se nastavlja. Nevjerovatno je da je prošlo punih 11 mjeseci otkako je Vlada FBiH upisana u vlasništvo nad nekretninama Feroelektra koje vrijede stotine miliona KM, a da se cijeli slučaj još nije riješio, piše novinska agencija Patria.

Stanići su samo po osnovu kirije za ovih 11 mjeseci dobili skoro dva miliona KM. Međutim kadrovi HDZ-a raspoređeni u Vladi FBiH kupuju vrijeme kako bi Stanići što više i duže profitirali, te bukvalno uništili kompaniju koja poslije neće vrijediti ništa zbog nagomilanih dugova prema radnicima, Poreznoj upravi, po osnovu PDV-a…

Međutim, ono što je indikativno jeste tužba koju je odmah po raskidanju kupoprodajnog ugovora sa Stanićima podigao bivši direktor Agencije za privatizaciju FBiH Šuhret Fazlić, ali nakon njegovog odlaska s ove pozicije tužba je pala u drugi plan.

Naime, Šuhret Fazlić podigao je tužbu za naknadu štete od 11 miliona KM. Ali, nakon što je dao ostavku njegov zamjenik Drago Vrbić povukao je advokatski tim.

– Senka Nožica je između ostalih zastupala taj slučaj, ali je on povukao Nožicu iz tima. Vrbić smatra da nije potreban neki jak advokatski tim. Stanići istovremeno jačaju svoj pravni tim sa advokatima iz Hrvatske i Njemačke – kaže Senad Smajić, predsjednik Sindikata Feroelektra.

Agencija za privatizaciju je tužila Stanić Invest zbog nadoknade štete koju su prouzrokovali dok su bili u Feroelektru.

Podsjećamo, Šuhret Fazlić bivši direktor Agencije za privatizaciju FBiH podnio je ostavku jer ne želi učestvovati u mutnim radnjama vezanim za preduzeće Interas d.o.o. koje je osnovala Vlada FBiH na čelu sa premijerom Fadilom Novalićem.

Ipak njegovu su ostavku neki očito jedva dočekali te i na ovaj način pomažu Stanićima da što duže pljačkaju Feroelektro i državu.