Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

svi klasteri uvezeni

Infektolog Drljević: Ne bih preporučio uvođenje strožijih mjera

drljevic

Otvorenost granica za ulazak u BiH poseban je problem – ko i sa kakvom epidemiološkom historijom ulazi u zemlju, uopće se ne kontroliše

“Porast broja zaraženih koronavirusom, koji se proteklih dana izražava trociferenim brojevima, posljedica je prerano ukinutih mjera, ali i potpunog ignorisanja preporuka zdravstvenih radnika, održavanja socijalne distance, obaveznog nošenje maski u zatvorenom prostoru i održavanja lične higijene”, poručio je infektolog Ednan Drljević.

Dr. Drljević je naglasio da su ugostiteljski objekti, trgovine i javni prijevoz potencijalna mjesta infekcije ako se ove mjere ne poštuju, a odgovornost za njihovo provođenje, uz građane, moraju preuzeti i vlasnici, odnosno preduzeća.

S druge strane, otvorenost granica za ulazak u BiH poseban je problem – ko i sa kakvom epidemiološkom historijom ulazi u zemlju, uopće se ne kontroliše.

“Svi naši klasteri su trenutno uvezeni. Svi koji ulaze u BiH bi morali imati negativan PCR test, ne stariji od dva dana. Neko strožije uvođenje mjera ja ne bih preporučio”, kazao je Drljević za Federalnu TV.