Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Inzko o posjeti pape: Građani BiH umiju prepoznati iskrene namjere i prijatelje

05/06/2015

Građani Bosne i Hercegovine umiju prepoznati iskrene namjere i prave prijatelje. Gorka iskustva iz nedavne prošlosti naučila su ih da znaju cijeniti iskreno prijateljstvo i pruženu ruku. Stoga nimalo ne čude pozitivne reakcije koje stižu iz svih dijelova zemlje uoči posjete Svetog Oca Sarajevu i BiH, navodi u pisanoj izjavi visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko povodom posjete pape Franje Bosni i Hercegovini u subotu, 6. juna, prenosi Anadolu Agency.

“Papa Franjo, kako je sam naglasio, u Sarajevo dolazi u posjetu svima u Bosni i Hercegovini, ne samo katolicima, kako bi izrazio svoje poštovanje i prijateljstvo. Poruka mira koju donosi Sveti Otac treba da ohrabri sve ljude u BiH da nastave sa jačanjem zajedništva, mira i međureligijskog dijaloga. Budući da je moja supruga Argentinka, lično sam veoma sretan što Sveti Otac dolazi iz te zemlje. Istovremeno sam veoma ponosan što su i građani BiH, kao i građani Argentine, prepoznali da je nekadašnji kardinal Bergoglio – a sada papa Franjo – papa za narod”, poručio je Inzko.

Visoki predstavnik u izjavi napominje da “porukama koje šalje, papa Franjo svjedoči da ljubav, skromnost i ljudske vrijednosti ne poznaju granice, te da smo svi ljudi, bez obzira odakle smo i kojem se Bogu molimo”.

“Očekujem da će ljubav i prijateljstvo koje papa Franjo donosi sa sobom u Bosnu i Hercegovinu, kao i njegova poruka ‘Mir svima’, ostaviti trajan trag na budućnost ove zemlje i njenih građana”, dodaje Inzko u izjavi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.