Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Socijalistička partija

Đokić u Bosanskom Petrovcu: Poboljšati život povratnika u FBiH

petar-djokic-ministar-energetike-rs

On je dodao da su socijalisti inicijatori i autori tog zakona čije je cilj da se poboljša privredna i svaka druga sfera društvenog života u Federaciji BiH

Predstavnici Socijalističke partije /SP/ poručili su danas u Bosanskom Petrovcu da će se snažno boriti za opstanak ljudi u tom kraju i da imaju prijedlog zakona koji bi se bavio povratinicima u Federaciji BiH.

“Sa ovog najvišeg vrha Oštrelja poručujem narodu ovog kraja da će u nama imati snažan oslonac, ne samo u predizbornim vremenima. Imamo pripremljen prijedlog zakona koji bi se bavio povratnicima u Federaciji BiH i koji bi bio pravni osnov za formiranje posebnog sekretarijata koji bi se bavio isključivo ovom problematikom”, rekao je predsjednik SP-a Petar Đokić.

On je dodao da su socijalisti inicijatori i autori tog zakona čije je cilj da se poboljša privredna i svaka druga sfera društvenog života u Federaciji BiH.

Delegacija SP-a je potom u “Titovom vozu”, u skladu sa epidemiološkim pravilima, evocirala uspomene na bogatu istoriju ovog kraja, te sa okupljenima razgovarala o svom progamu – Manifestu SP-a i o onom za šta se zalažu – socijalnoj pravdi, radničkim pravima, privrednom prosperitetu, ali i o vizuelnom identitetu kampanje, koji je pobudio veliku pažnju javnosti.

Nosilac liste SP-a za odbornike u Opštinskom vijeću Bosanskog Petrovca Milan Pećanac rekao je očekuju odličan rezultat na ovim izborima, te da žele poboljšati uslove za život svih u Bosanskom Petrovcu, a posebno će se zalagati za održiv razvoj i opstanak seoskih domaćinstava i poljoprivredne proizvodnje.