Saopćenje za javnost

Hadžikadić: Da li se drugi kandidati za člana Predsjedništva BiH boje suda građana?

mirsad hadzikadic

Zar nam nije dosta bilborda, reklama i plaćenih medijskih nastupa, kao jedinog načina predstavljanja kandidata u izbornim kampanjama, pita se Hadžikadić

Jedini sam kandidat za člana Predsjedništva koji je potvrdio učešće na javnim debatama. Nepojmljivo za jedno demokratsko, savremeno društvo. Nepojmljivo za kandidate koji se građanima pokušavaju predstaviti kao spas države ili velika promjena, kaže Hadžikadić u saopćenju za javnost i dodaje:

– Zar nam nije dosta bilborda, reklama i plaćenih medijskih nastupa, kao jedinog načina predstavljanja kandidata u izbornim kampanjama?

Građani Bosne i Hercegovine zaslužuju poštovanje. Zaslužuju priliku da donesu odluku na osnovu javnog sučeljavanja svih kandidata, jer samo na taj način se pokazuju stvarno znanje, sposobnosti i karakter osobe.

Ovakav način ponašanja ostalih kandidata je ponižavajući i degradirajući prema svakom građaninu Bosne i Hercegovine. Njihov strah od sučeljavanja sa drugima, pokazuje i njihovu sposobnost za suočavanje sa budućim problemima na poziciji člana Predsjedništva. Njihov odnos prema pravima građana da procijene na osnovu činjenica, pokazuje bahatost, umišljenost, neodgovornost i nepoznavanje ili ignorisanje demokratskih procesa

Za razliku od ostalih, ja se ne bojim javnih debata sa ostalim kandidatima za člana Predsjedništva. Zar ovaj strah da će ih građani vidjeti u pravom svjetlu ne govori dovoljno o svakom kandidatu, kaže se u saopćenju za javnost.