Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predizborna kampanja

Nenad Nešić podržao kandidate DNS-a u Bijeljini

nesic bijeljina

Odgovarajući na pitanje novinara sa kim je DNS u koaliciji, Nešić je rekao da je “ova stranka u koaliciji sa narodom” i istakao da u DNS-u nema nejedinstva i da su lokalni odbori imali slobodu da odlučuju kako će nastupiti na lokalnim izborima

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Nenad Nešić podržao je danas kandidate stranke u Bijeljini i najavio osvajanje najmanje tri odbornička mandata u Skupštini grada.

“Očekujem da DNS u Bijeljini bude relevantna politička snaga, da budemo dio vlasti i učinimo da ovaj grad bude ljepše mjesto za život”, rekao je Nešić novinarima.

On je istakao da je ovoj stranci na prvom mjestu interes građana i najavio da će se zalagati za to da lokalne zajednice obezbijede besplatne udžbenike za sve učenike osnovnih škola, kao i plaćen pripravnički staž po završetku fakulteta, kao dio mjera za smanjenje odliva stanovništva.

“Bitno je da se rješavaju problemi djece poginulih boraca, a DNS će se zalagati i za to da majke sa četvoro i više djece dobiju nacionalnu penziju ili prosječnu platu, da se jača demografska slika u Republici Srpskoj”, naveo je lider DNS-a.

Odgovarajući na pitanje novinara sa kim je DNS u koaliciji, Nešić je rekao da je “ova stranka u koaliciji sa narodom” i istakao da u DNS-u nema nejedinstva i da su lokalni odbori imali slobodu da odlučuju kako će nastupiti na lokalnim izborima.

Nosilac odborničke liste DNS Bijeljina Diko Cvijetinović rekao je novinarima da na lokalnim izborima očekuju veliku podršku birača, osvajanje 5.000 glasova i tri odbornička mandata.

“DNS na ovim izborima podržava kandidata za gradonačelnika Miću Mićića kao zajedničkog kandidata za novi mandat i podržaće ga u punom kapacitetu”, najavio je Cvijetinović.

On je rekao da vjeruje u uspjeh i izbornu pobjedu koja treba da omogući razvoj za bolji život građana Bijeljine i Semberije.

Kandidati DNS-a su razgovarali sa građanima u centru grada.