Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zastupnica u SKS

Jasna Duraković: SBB pokreće tužbu jer sam napustila stranku

jasna durakovic3

Istakla je kako je SBB napustila iz krajnje principijelnih, moralnih razloga

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Jasna Duraković gostovala je na FACE televiziji u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićom u prvom medijskom nastupu nakon što je napustila SBB BiH.

Istakla je kako je SBB napustila iz krajnje principijelnih, moralnih razloga.

– Nisam mogla podržati rušenje ove Vlade KS. Nisam se složila sa rukovodstvom stranke, sa predsjednikom Fahrudinom Radončićem, a čak sam i mjesecima prije otvoreno iskazivala svoje nezadovoljstvo. Razgovararala sam prije tri mjeseca sa Radončićem i rekla mu da da mi je nezamisliv taj scenarij, ponovnog fatalanog zagrljaja sa SDA. Do zadnjeg trenutka sam čekala i nadala se da do toga neće doći, kazala je Duraković, koja je pokazala i pismo koje je dobila od pravnog tima SBB-a o pripremi tužbe protiv nje.

– Ostavit ću svojim advokatima da se bave ovim. Riječ je o navodnom notarskom ugovoru, koji su navodno potpisali sa mnom. Voljela bih da vidim tog notara, koji će izvaditi notarsku knjigu i pokazati moj potpis. Dakle, pokreću tužbeni zahtjev jer sam napustila stranku pa me kažnjavaju. Očekujem da idemo na sud. Ne znam o čemu se radi. Ja se ne sjećam da sam nešto potpisala, rekla je Duraković, te dodala nije očekivala tako “niske udarce”.

Gostovanje Jasne Duraković možete pogledati u priloženom videu.