Prognoza vremena

Kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

Sarajevo: Ponovno jeobavezno nošenje maski i na otvorenom
15.10.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Od danas je u Sarajevu ponovo obavezno nosenje maski i na otvorenom, usljed povecanja broja zarazenih virusom Covid-19. Photo: Armin Drugut/PIXSELL

Danas u većem dijelu zemlje sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Više oblačnosti će biti sjeveroistoku i dijelu sjevera i istoka Bosne

Više oblačnosti jutros ima na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. U većem dijelu zemlje je mala do umjerena naoblaka.

Temperature zraka u 07.00 sati: Livno 2 steepna, Bjelašnica i Bugojno 3, Ivan-sedlo 4, Grude, Sarajevo i Široki Brijeg 5, Bihać 6, Banja Luka i Sanski Most 7, Doboj i Tuzla 8, Mostar 9, Trebinje 10, Bijeljina 11, Gradačac 12 i Neum 13 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949Pa, za 4hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Danas u većem dijelu zemlje sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Više oblačnosti će biti sjeveroistoku i dijelu sjevera i istoka Bosne. U večernjim satima slaba kiša može padati na sjeveroistoku i istoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena.

U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U nedjelju u većem dijelu zemlje će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle ili niske naoblake. U poslijepodnevnim i večernjim satima postepeno naoblačenje sa zapada. Vjetar slab većinom južnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje vjetar istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 22°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini prije podne umjerena naoblaka. Po kotlinama u Bosni će biti i magle. U drugoj polovini dana se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C.

U utorak se prije podne se prognozira pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C.