Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

gradsko vijeće

Koalicija za Mostar: Ostajemo jedinstveni, poziv BH bloku i dalje je otvoren

KoalicijaZaMoCK

Iz te koalicije dalje navode kako politički subjekti moraju što prije otpočeti pregovaračke procese, jer je to “jedini način da se u demokratskom dijalogu sukobe različiti stavovi i pokušaju pronaći kompromisna rješenja”

Vijećnici Kluba “Koalicije za Mostar 2020” u Gradskom vijeću Mostara poručuju da ostaju jedinstveni te da im je cilj sačuvati jedinstvo i ostvariti većinu u Gradskom vijeću s “probosanskohercegovačkim ili promostarskim blokom”.

“Pozivamo sve političke subjekte koji su osvojili vijećničke mandate u novom sazivu Gradskog vijeća Mostara na ozbiljno ponašanje, jer Mostar nema vremena za bilo kakve politikantske igre i politička nadmudrivanja. Smatramo da je krajnje vrijeme da se svi uozbilje kako bi se proces formiranja nove gradske vlasti što prije završio u predviđenim rokovima i na demokratski način”, priopćeno je iz Kluba vijećnika “Koalicije za Mostar 2020”.

Iz te koalicije dalje navode kako politički subjekti moraju što prije otpočeti pregovaračke procese, jer je to “jedini način da se u demokratskom dijalogu sukobe različiti stavovi i pokušaju pronaći kompromisna rješenja”.

“Ovo je posebno važno za one političke stranke i grupacije koje u javnim nastupima zagovaraju ideju jedinstvenog i multietničkog Mostara. Naša politička stvarnost ne smije biti politička igra, već ozbiljni razgovori koji će ponuditi konkretna rješenja, a sve kako bi Mostar i njegovi građani konačno dobili vlast koja će početi rješavati nagomilane probleme”, poručili su iz Koalicije za Mostar.

Poziv za razgovore BH Bloku, dodaju, ostaje i dalje otvoren, ali bez ikakvih uvjetovanja.

“Cilj nam je postići dogovor s BH. blokom, zajedničku koaliciju u Gradskom vijeću Mostara, ali smo spremni i za razgovore sa svim drugim političkim subjektima koji će činiti Gradsko vijeće”, stoji na kraju priopćenja.