BiH

predsjedavajući predsjedništva bih

Komšić: Dodik je u pravu, pili smo da nazdravimo ANP

18/10/2021

"To je tačno, on je tada donio svoju rakiju da nazdravimo povodom potpisivanja ANP-a (Godišnji nacionalni program za NATO)", kazao im je Komšić

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik danas je nakon sjednice Predsjedništva kazao da je i ranije u ovoj instituciji konzumirao alkohol, i to sa Željkom Komšićem.

Dodik: Komšić i ja smo u Džaferovićevom kabinetu pili rakiju

Povodom današnjeg performansa i dovođenja harmonikaša u zgradu Predsjedništva uoči sjednice, Milorad Dodik je objašnjavao zašto je to uradio, kazavši da nema ništa sporno, jer je i ranije konzumirao alkohol.

“Gdje piše da se ne smije pjevati ili da ja ne smijem imati alkoholno piće u kabinetu, kao kod Džaferovića. Evo, ja i Komšić smo u Džaferovićevom kabinetu pili rakiju prije nekoliko mjeseci”, kazao je Dodik.

Ovim povodom Klix je tražio komentar i od Komšića, koji je kazao da je to tačno.

“To je tačno, on je tada donio svoju rakiju da nazdravimo povodom potpisivanja ANP-a (Godišnji nacionalni program za NATO)”, kazao im je Komšić.

Podsjetimo, ANP je dogovoren i usvojen na Predsjedništvu BiH 19. novembra 2019. godine. Nije usvojen pod tim imenom, već kao Program reformi, ali suštinski predstavlja ANP.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.