BiH

Član Predsjedništva BiH

Komšić: Neka niko ne misli da će se na ovome završiti udari na BiH

29/07/2020

Velika je snaga uložena da dođe do odgađanja izbora, i dovede se u pitanje funkcionalnost Bosne i Hercegovine

Imaćemo izbore, ali neka niko ne misli da će se na ovome završiti udari na Bosnu i Hercegovinu, ocijenio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić nakon današnjeg usvajanja državnog budžeta.

– Današnje usvajanje budžeta se nekome može učiniti kao neka redovna procedura, i to možda jeste neka normalna stvar u državama poput Njemačke, ali Njemačka nema političke stranke koje pokušavaju rušiti Njemačku. Bili su nam u pitanju izbori. Velika je snaga uložena da dođe do odgađanja izbora, i dovede se u pitanje funkcionalnost Bosne i Hercegovine, ali opet im nije uspjelo – izjavio je Komšić, navodi se u saopćenju iz njegovog kabineta.

Imaćemo izbore, ali, upozorava Komšić, “neka niko ne misli da će se na ovome završiti udari na Bosnu i Hercegovinu”.

– Moramo stalno biti na oprezu i raditi skupa. Zato mi je i žao što imamo stranaka i u Sarajevu koje neće da razumiju ko stalno radi protiv države, već smo im mi najveći problem. Mnogo jači bi odgovor probosanskih snaga bio kad bi se makar na ovim pitanjima složili, ali dobro, Bože moj. Mi ćemo raditi svoj posao. Protivnici države neka nastave povlačiti svoje poteze, mi ćemo imati odgovor svaki put – zaključio je.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.