Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konstantin Savić uzgajao marihuanu u rodnom selu?

konstantin savic

Konstantin Savić, nezavisni kandidat za načelnika opštine Teslić, privukao je pažnju svojim predizbornim govorom i osvojio simpatije ljudi u BiH, ali i u regionu.

Naime, obećao je da će, ako bude izabran na poziciju za koju se kandidovao, otpustiti svu administraciju koja je zaposlena po stranačkoj liniji.

“Kad dođem ja na vlast, dajem otkaz svima onima koji su stranački podobni, koji su stranački zaposleni, ukazivaću institucijama na kriminal koji se dešava u opštini Teslić”, naveo je, između ostalog, Savić u svojoj izbornoj prezentaciji.

VEZANI TEKST Konstantin Savić: Gone sirotinju koja je jabuku ukrala, a preduzeća propadaju

Nakon što se video Savićevog obraćanja munjevito proširio internetom, portal mojteslić.info objavio je tekst kako je Savić u rodnoj Čečavi, uzgajao indijsku konoplju.

Navodno je Konstantin zajedno sa braćom Bobanom i Radetom, sadio konoplju, ali je deblji kraj, prema pisanju pomenutog portala, u svemu izvukao njihov otac Marijan.

Čitav slučaj je u rukama pravosuđa.

CJB Doboj je 23. septembra prošle godine saopštio da je od lica M.S. sa područja Čečave, opština Teslić, policija je oduzela 86 stabljika indijske konoplje i predmete koji su korišteni za uzgoj biljaka.

– Tokom pretresa kuće i pomoćnih objekata u vlasništvu M.S, na tavanu kuće pronađeno je 86 stabljika indijske konoplje visine od 185 do 285 centimetara, postavljenih u položaj podesan za sušenje, saopšteno je tada iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Uviđajem šireg područja lica mjesta u dvorištu kuće pronađene su dvije lokacije za koje se sumnja da su korištene za zasad stabljika indijske konoplje, kao i predmeti za koje se sumnja da su korišteni za njihov uzgoj.

Izuzete stabljike indijske konoplje proslijeđenesu na vještačenje. Nad M.S. je izvršena kriminalistička obrada, a po dokumentovanju Okružnom tužilaštvu Doboj je dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.