The Times o Falataru: “Najkvalificiranija osoba za predsjedničku ulogu”

borisa falatar

Analizirajući političku situaciju u Bosni i Hercegovini i predizbornu kampanju, ugledni londonski The Times je identificirao Našu stranku kao jedinu multietničku liberalnu opciju, a Borišu Falatara kao najkvalificiranijeg kandidata na predstojećim izborima.

Na konstataciju novinarke da se retorika podjela u BiH intenzivira pred izbore, dok je ekonomija slaba, a javnu upravu trese korupcija, Falatar je istakao da je svrha podizanja tenzija i “paljenja zastava” prije izbora sredstvo kako bi ljudi zaboravili životna pitanja.

“Vjerujem da su ovi izbori veoma bitni, i rezultati će za mnoge dati odgovor na pitanje da li ostati u BiH ili potražiti bolji život drugdje. Naša politika je politika snage pomirenja”, rekao je Falatar.

U članku se navodi da, prema referencama, Falatar djeluje kao najkvalificiranija osoba za predsjedničku ulogu. “Falatar je uglađeni bivši diplomat, koji je u ratu radio za UN i kao radio amater. Bio je stipendista na Harvardu i na London School of Economics, a poslije se vratio kao koordinator humanitarnih poslova u Crvenom križu i Ujedinjenim narodima”, ističe The Times.