Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Maureen Cormack odlazi, poznato ko će biti novi ambasador SAD u BiH?

BiH

ambasadorica-1-Medium

Američka administracija zatražila je od Bosne i Hercegovine agreman za novog veleposlanika Erica Nelsona koji će naslijediti Maureen Cormack na dužnosti ambasadorice SAD-a u BiH, doznaje Večernji list od izvora bliskih State Departmentu.

Eric Nelson, službenik Više službe za vanjske poslove, u rangu savjetnika, imenovan je za zamjenika izvršnog tajnika i direktora Izvršnog ureda Izvršnog tajništva 2. juna 2015. godine.

Nelson je prethodno obnašao dužnost direktora Ureda diplomacije u Odjelu za upravljanje izvorima informiranja, zamjenika šefa misije u Costa Rici te generalnog konzula u Munchenu. Od kada se pridružio Službi za vanjske poslove 1990. godine, također je obnašao dužnosti u Islamabadu, Milanu, Meksiko Cityju, Frankfurtu, Santo Domingu, kao i u Washingtonu, u Odjelu za administraciju.

Godine 2014. Feedscoop magazin ga je proglasio jednim od četrnaest lidera – vizionara u polju federalne informacijske tehnologije, navodi se u bh. izdanju Večernjeg lista.

Nelson je karijeru počeo u javnoj službi kao dragovoljac u mirovnim snagama u Liberiji. Od 2013. do 2014. bio je član 21. seminara Centra za međunarodne studije MIT-a (Massachusetts Institute of Technology). Diplomirao je kemijski inženjering na sveučilištu Rice te magistrirao poslovnu administraciju na sveučilištu Texas u Austinu.