Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

humanost na djelu

Mijovićeva kćerka novac skupljan za liječenje njenog oca poklonila udruženju Pomozi.ba

vlastimir mijovic 1

Podsjećamo, našem poznatom i priznatom novinaru je u oktobru prošle godine dijagnosticiran rak pluća sa metastazama, sa kojim se hrabro borio, a njegova voljena kćerka je bila uz njega do posljednjeg momenta

Nedavno nas je u Pomozi.ba prostorijama posjetila Luna Mijović, kćerka nedavno preminulog doajena bh. novinarstva Vlastimira Mijovića, piše u objavi ovog humanitaronog udruženja na njihovoj zvaničnoj Facebook stranici, koju vam prenosimo u cijelosti.

“Sa Lunom smo često kominicirali za vrijeme Vlastinog boravka u Turskoj. Tako je i pokrenut apel za liječenje našeg uglednog novinara 9. januara, a on je ubrzo nakon toga, 13. januara nažalost preminuo.

Za Vlastu su jako brzo prikupljena sredstva, od kojih je 57.655 KM uplaćeno za Vlastino liječenje, a Luna je izrazila želju da se ostatak prikupljenih sredstava proslijedi u naš Fond za liječenja oboljelih bh. građana i tako spasi nečiji život.

Podsjećamo, našem poznatom i priznatom novinaru je u oktobru prošle godine dijagnosticiran rak pluća sa metastazama, sa kojim se hrabro borio, a njegova voljena kćerka je bila uz njega do posljednjeg momenta.

Iako nas je Vlasta napustio, on će nastaviti sa živi kroz svoja djela, ali i svoju Lunu koja je od oca naslijedila ono najbolje što je krasilo ovog divnog čovjeka, a to je dobrota, nesebičnost i plemenitost”, poručili su.