Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mušić i delegacije Vlade i Skupštine HNK u posjeti gradilištima u Mostaru

Edin_Music

Delegacije Vlade i Skupštine HNK-a zajednom s predsjedavajućim Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Edinom Mušićem obišle su jutros gradilišta u Osnovnoj školi Gnojnice i Studentskom domu na lokalitetu kampusa Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru.

Vrijednost projekta izgradnje Osnovne škole iznosi oko 4,5 miliona konvertibilnih maraka, a vrijednost Studentskog doma oko 4 miliona maraka. Sredstva za izgradnju Osnovne škole osigurana su iz gradskog i kantonalnog budžeta, dok je izgradnja studentskog doma poklon turskog grada Antalije. Kapacitet Studentskog dom bit će između 180 i 220 kreveta.

Nakon obilaska objekata, Mušić je novinarima kazao da im je izgradnja nove škole u Gnojnicama bila prioritet. Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a Rašid Hadžović izjavio je da su objekti u izgradnji pokazatelj koliko se ulaže u obrazovanje i objekte u kojima se vrši obrazovni proces.

– Škola u Gnojnicama trenutno je najlošija škola i prioritet nam je izgradnja jedne ovakve škole, a što se tiče Studentskog doma, on je poklon grada Antalije Mostaru, odnosno Univerzitetu Džemal Bijedić, kazao je Hadžović.