Na olimpijskim planinama pada snijeg

BiH

snijeg planine 2

U Bosni i Hercegovoni danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom. U višim područjima sjeverne i sjeverozapadne Bosne, usljed pada temperatura kiša će prelazit u susnježicu i snijeg.

Na planinama sa susnježicom i snijegom. Padavine se očekuju u jutarnjim satima i tokom prijepodneva. Poslijepodne razvedravanje. Vjetar slab do umjeren, a na momente i pojačan sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temeratura od 5 do 11, na jugu do 16 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme s kišom. Tokom dana, postupan prestanak padavina. Najviša dnevna temperatura oko 8 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Na Jahorini danas pada snijeg slabim intenzitetom. Vidljivost je dobra. Temperatura izmjerena u 7.30 sati bila je minus četiri stepena. Trenutna visina snijega je pet cm na stazama. Vjetar puše brzinom 10 m/s.

Kako navode iz Olimpijskog centra Jahorina ski liftovi danas ne rade.

Vrijeme na Olimpijskim planinama Bjelašnica i Igman je kišovito sa snijegom, navode iz KJP ZOI’ 84.

U Babinom dolu na Bjelašnici zbog nepovoljnih vremenskih uslova i nedovoljne količine snijega nisu u funkciji Ski liftovi BX, K1 (kolijevka) dok će trosjedna žičara biti u funkciji za panoramsko razgledanje.

Noćno skijanje na Bjelašnici takođe je odgođeno dok se ne steknu uslovi.

Na Malom polju na Igmanu, kao i na Velikom polju zbog nedovoljne količine snijega uslova za skijanje nema do daljnjeg. Visina snijega u Babinom dolu na Bjelašnici trenutno iznosi od jedan cm, a temperatura je nula stepeni. Visina snježnog pokrivača na vrhu Bjelašnice je tri cm, dok je temperatura -1 stepen.

Na Malom i Velikom polju na Igmanu trenutna visina snijega je jedan cm, a temperatura je jedan stepen.